Renovatie van voormalige handelszaak

Renovatie van voormalige handelszaak

Onze klant had jaar en dag een kleinhandel, waar ze ook woonden, in het centrum van de stad. Toen ze op pensioen gingen wilden ze niet weg uit die omgeving omdat ze er veel mensen kenden en hun kleinkinderen in de buurt naar school gingen.

Hun woonst stond altijd in het teken van hun winkel en hun werk. Voor ons de uitdaging om dit te veranderen naar een woning waar wonen centraal staat. De winkel moest veranderen in een aangepaste leefruimte.

Renovatie van voormalige handelszaak

Onze aanpak

De gevel van de woning bestond hoofdzakelijk uit een glazen vitrine. Deze werd helemaal aangepakt en veranderd naar drie langwerpige ramen.

Er werd een nieuw plafond voorzien om het plafond overal gelijk te trekken en spotjes te kunnen inbouwen.

Voor de eettafel werd gekozen voor een keramisch dekton blad welk heel makkelijk te onderhouden is. Het overschot hiervan werd gebruikt voor de salontafel. Het salon is een eenvoudig, tijdloos model. De wandtafel Esmée uit onze eigen collectie wordt hier toegepast als bureautje.

Voor de realisatie van de haard werd eerst een brandwerende en isolerende constructie voorzien.

Er werd gebruikt gemaakt van een zacht kleurenpalet met zachte natuurlijke tinten die meermaals terug komen. Dit zorgt voor een rustige huiselijke sfeer.

Het resultaat

Een groot renovatiewerk met een geslaagd warm en eigentijds interieur waar wonen centraal staat.

vooraf

No items found.

Ons ontwerp

No items found.
No items found.

Producten uit dit project

No items found.
Dochez

Zaakvoerster / Interieurarchitecte

Inez
Dochez
Oprichtster van deze familieonderneming zowat 30 jaar geleden. Haar jarenlange ervaring wordt toegepast in Uw woonomgeving met een persoonlijke betrokkenheid.

e-mail

Telefoon

+32479349756