Authenticiteit viert hoogtij

Authenticiteit viert hoogtij

Deze authentieke hoeve van 1764 had nood aan wat opfrissing. De klant vroeg een landelijke inrichting met behoud van de authentieke elementen en dit met hier en daar wat staal om ook iets strakkere elementen toe te voegen. De volledige woonkamer, de keuken en een klein bureautje boven mochten door Wonen Met Idee onder handen genomen worden.

Authenticiteit viert hoogtij

Onze aanpak

De authentieke vloeren werden allemaal behouden waardoor het belangrijk was dat de kleuren en meubels hier perfect bij zouden passen.

Nadat de gewenste stijl besproken werd met de klant tijdens een thuisafspraak, kon onze interieurarchitect aan de slag met het maken van een plan van indeling, enkele schetsen en een 3D-uitwerking.

Verhoudingen waren ook hier zeer belangrijk daar de ruimtes ook allemaal vrij groot waren.

In de keuken werd het aanrecht met de lange tafel het centrale deel van de ruimte. Onze interieurarchitect koos voor een boomstronkafwerking voor het tafelblad zodat deze een wat rustiekere uitstraling kreeg en perfect paste bij de rest van de keuken.

Voor de woonkamer werd gekozen voor een één lange zitbank gecombineerd met een aparte longchair en pouf in dezelfde bekleding. Ook voegde onze interieurarchitect nog een fauteuil toe om de ruimte wat af te sluiten.

Voor de bekleding van de zitelementen en de raamgarniering op maat, werd gekozen voor neutrale, warme kleuren. Voor de fauteuil en het tapijt kozen we voor contrasterende kleuren die ook warmte uitstralen, maar het geheel toch wat breken.

Voor het kleine bureautje hebben we gekozen voor een eenvoudige kleine tafel met een mooie comfortabele bureaustoel die perfect bij de boekenkast paste die werd behouden door de klant.

Het Resultaat

Door de keuze van de kleuren en het gebruik van het hout in combinatie met de metalen accenten, is er een warme, landelijke sfeer gecreëerd, met respect voor de bestaande elementen van de oude hoeve.

vooraf

No items found.

Ons ontwerp

No items found.
No items found.

Producten uit dit project

No items found.
Dochez

Zaakvoerster / Interieurarchitecte

Inez
Dochez
Oprichtster van deze familieonderneming zowat 30 jaar geleden. Haar jarenlange ervaring wordt toegepast in Uw woonomgeving met een persoonlijke betrokkenheid.

e-mail

Telefoon

+32479349756